fbpx
Waardevolle tips voor een compacte keuken

Waardevolle tips voor een compacte keuken

Is de beschikbare ruimte voor jouw keuken nogal beperkt? Geen nood! Ook een kleine keuken kan perfect functioneel en ergonomisch worden ingericht. Ontdek onze tips om alles uit jouw compacte keuken te halen!

Tip 1: Ga voor maatwerk

Met maatwerk maak je optimaal gebruik van je keuken, omdat je elke millimeter kan benutten. Zelfs de verloren hoeken en kantjes worden dankzij maatwerk nuttig. Die kunnen bijvoorbeeld dienen als opbergruimte. Maatwerk geeft je bovendien veel vrijheid op vlak van afwerking en indeling. Twee begrippen die centraal staan bij het inrichten van kleine ruimtes.

Tip 2: Kies licht

In een compacte keuken kan je best lichte kleuren gebruiken. Lichte kleuren zorgen ervoor dat je ruimte veel groter oogt. Zonlicht kan hetzelfde effect hebben, dus laat volop licht binnen! Zorg dat er voldoende licht is op belangrijke plaatsen zoals boven de tafel en boven het aanrecht.

compacte keuken

Tip 3: Gebruik de hoogte

Het is slim om verticaal te werken in een kleine ruimte. Maak optimaal gebruik van muren en wanden voor extra opbergruimte. Wees niet bang om kasten te laten doorlopen tot aan het plafond. Daar kan je zaken opbergen die je niet dagelijks nodig hebt.

compacte keuken

Tip 4: Kies de juiste keukentoestellen

Voor een compacte keuken kies je best ook compacte keukentoestellen. Je kan verschillende toestellen combineren, bijvoorbeeld een combimagnetron of koelkast met vriesvak. Handig en plaatsbesparend! Een win-win, als je het ons vraagt!

Tip 5: De juiste stijl

Niet elke keukenstijl is geschikt voor een compacte keuken. Strakke en sobere keukens zijn ideaal voor kleinere ontwerpen. Hou het ontwerp zo ‘rustig’ mogelijk. Een kleine ruimte oogt snel druk, en lijkt daardoor nog kleiner.

compacte keuken

Hulp nodig?

Kan je hulp gebruiken om jouw compacte keuken in te richten? Schakel dan onze interieurarchitecten in! Zij helpen je graag alles uit je keuken te halen. Neem gerust contact op voor al je vragen!