fbpx
Een kleine woonkamer inrichten: 6 tips

Een kleine woonkamer inrichten: 6 tips

Een grote woonkamer is niet iedereen gegund, maar dat is misschien niet eens zo erg! Ook een kleine woonkamer inrichten kan heel gezellig zijn. Essentieel bij kleinere ruimtes is een manier vinden om ruimte te creëren. We geven je graag enkele tips om dat te doen!

Tip 1: De meerwaarde van maatwerk

Een meubel op maat creëert ruimte omdat elke millimeter benut is. Je maakt dankzij maatwerk optimaal gebruik van je woonkamer. Zelfs de verloren hoeken en kantjes kan je benutten. Die dienen bijvoorbeeld uitstekend als opbergruimte. Bovendien geeft maatwerk je enorm veel vrijheid op het vlak van afwerking en indeling, twee sleutelbegrippen bij het inrichten van een kleine ruimte.

kleine woonkamer inrichten

Tip 2: Opbergen

Wil je je kleine woonkamer functioneel inrichten, dan is het belangrijk om goede opbergmogelijkheden te voorzien. Een kleine ruimte oogt sneller rommelig, en lijkt daardoor nóg kleiner. Zorg dus voor voldoende opbergruimte.

kleine woonkamer inrichten

Tip 3: Veelzijdige meubels

Multifunctionele meubels zijn een goed idee om de ruimte in je woonkamer optimaal te benutten. Combineer jij een kast met een bureau? Of een zitbank of salontafel die ook dient als opbergruimte? Je kan het zo gek niet bedenken of wij maken het voor jou in onze eigen fabriek.

Tip 4: Ga de hoogte in

Op de vloer is de ruimte natuurlijk beperkt in een kleine woonkamer. Daarom is het slim om verticaal te werken. Maak optimaal gebruik van je muren en wanden voor opslagruimte. Een mooi wandrek of enkele simpele wandplankjes zijn al voldoende!

kleine woonkamer inrichten

Tip 5: Lichte kleuren  

We raden aan om lichte kleuren te gebruiken. Donkere kleuren laten een ruimte namelijk nog kleiner aanvoelen, en dat is net niet de bedoeling. 

Tip 6: Richt je woonkamer groots in

Hoewel je in een kleine woonkamer de neiging hebt om voor kleine meubels te kiezen, is dat niet zo’n goed idee. Je interieur zal een pak meer rust uitstralen als je voor grote meubels gaat.

kleine woonkamer inrichten

Hulp nodig?

Nu is het aan jou! Kan je de hulp van ons ervaren team van interieurarchitecten gebruiken? Neem gerust contact op. Wij helpen je je kleine woonkamer inrichten!