fbpx
Dampkap

Dampkap

Er zijn heel wat verschillende dampkappen te verkrijgen. Vaak worden er ook meerdere materialen in 1 dampkap gecombineerd zoals bijvoorbeeld, inox en glas. Voor het reinigen van een dampkap gebruikt u , ongeacht het materiaal, een zachte doek met wat afwasmiddel. Gebruik nooit een spons omdat deze de dampkap zou kunnen beschadigen.

Dampkappen zijn voorzien van filters, deze moeten regelmatig gereinigd en / of vervangen worden. De gebruikte filter is afhankelijk van het type dampkap. Raadpleeg hiervoor uw handleiding.

Metalen vetfilters moeten regelmatig worden gereinigd. Hoe meer verzadigd ze zijn, hoe minder goed de dampkap werkt, en hoe groter het risico op brand. Vetfilters dienen om de 2 maand vervangen te worden. Raadpleeg hiervoor uw handleiding om te weten hoe ze gedemonteerd moeten worden. De filters mogen in de vaatwasser of  u kan ze ook reinigen in een sopje van warm water en soda of een vaatwastablet. Reinig ze zorgvuldig mat een sponsje en spoel alles goed af.

Plakkerige aanslag verdwijnt met paraffineolie of met een papje van vloeibaar afwasmiddel en vaatwaspoeder. Droog de filters goed af vooraleer u ze terugplaatst. Als u het rooster van de dampkap inspuit met siliconenspray, zal vet zich minder snel eraan vasthechten.

Ook de filter van uw afzuigkap dient regelmatig vervangen te worden. Na enkele maanden heeft hij zoveel vet opgeslorpt dat hij niet meer goed werkt. Indien u een recirculatiedampkap hebt, moet u ook de koolstoffilter regelmatig vervangen, bij voorkeur om de drie maanden. Die kan niet worden gewassen. Een verzadigde koolstoffilter is onschadelijk en mag bij het gewone huishoudafval worden gegooid. De referentie van de filter die in uw dampkap past, vindt u op het plaatje van uw toestel. Noteer de datum waarop u de filter hebt vervangen.

Tip Indien u problemen heeft met uw afstandsbediening dan kan het veranderen van de frequentie het probleem soms verhelpen. Kijk hiervoor in de handleiding.