fbpx
Laminaat

Laminaat

Laminaat is een plaatmateriaal bestaande uit verschillende samengeperste laagjes melamine harsen, die samen een vel vormen. Dit laminaatvel wordt aan beide zijden op een spaanderplaat, multiplexplaat of mdfplaat verlijmd. Zo krijgt men een opgelijmde laminaatplaat. Uitzicht is gelijk aan een melamineplaat, maar een laminaatplaat is stootvaster en minder buigzaam. Deze wordt net als melamine daarna rondom afgelijmd met een kantenband.

Laminaatplaten hebben over het algemeen geen speciaal onderhoud nodig. De oppervlakken zijn gemakkelijk te reinigen. Dat geldt ook voor de oppervlakken met een structuur.  Reinig met warm water, een propere poetsdoek, microvezeldoek of een zachte spons. Laat eventueel inwerken, neem weg met een schone doek, en wrijf droog. Gebruik nooit een schuurspons Als u de platen nat reinigt, moet u ze daarna met absorberend keukenpapier of een microvezeldoek droogwrijven, dit is noodzakelijk om opzwelling te voorkomen. Om vlekken of strepen bij het reinigen te vermijden is het raadzaam nog eens met een doek met warm water over het oppervlak te gaan en daarna droog te wrijven met keukenpapier of een microvezeldoek. Als het oppervlak een structuur heeft dan moet U poetsen in de richting van de structuur.

Gebruik in de handel courant verkrijgbare schoonmaakproducten, groene of huishoudzeep, zonder schurende en bijtende bestanddelen voor het verwijderen van vlekken. Veeg de plaat vervolgens af met proper water en verwijder het resterende reinigingsmiddel helemaal om strepen te voorkomen. Wrijf het oppervlak daarna droog met schone poetsdoeken of keukenpapier. Vetresten moeten zo snel mogelijk, ten laatste binnen de 24 uur, verwijderd worden, omdat een te lange inwerking ook tot een beschadiging van het oppervlak kan leiden.

Bij sterke vervuiling en verkleuring door lange inwerking van thee, koffie, vruchtensappen, enz.: breng Cif Cream of Chemico onverdund aan op een vochtige zachte spons, en veeg schoon zonder drukken (!). Vervolgens naspoelen en droogwrijven met een schone doek of microvezeldoek. Voor het verwijderen van potlood, viltstift, lippenstift, balpen, was, schoensmeer, nicotine, verf, lijm of stempelinkt gebruikt u thinner, wasbenzine, aceton of spiritus en een zachte doek. Wrijf totdat het product volledig is opgelost en er geen sluier achterblijft. Test al deze producten eerst op een niet-zichtbare plaats.

Opgepast Nooit water laten staan op het keukenoppervlak. Uw keuken na het poetsen steeds droogvegen.  Gebruik geen polijstmiddelen, wasmiddelen, meubelreinigers, bleekmiddelen. Gebruik ook geen reinigingsmiddelen met sterke zuren en sterke base (zouten).  Gebruik geen stoomreinigers. Nooit schuurmiddelen, schuurpoeders en/of schuursponsjes en staalwol gebruiken. De reden hiervoor is dat deze middelen, net als te ruwe doeken of schuursponzen, blijvende glanssporen of glansplekken veroorzaken als u te hard wrijft of schuurt, wat betekent dat oppervlak onherroepelijk is beschadigd.