fbpx
Melamine

Melamine

Melamine wordt vervaardigd uit een meubelplaat (zeer hoge densiteit) veredeld met een laag melamine, en daarna rondom afgelijmd met een kantenband. Melamine wordt verkregen door lagen papier gedrenkt in melaminehars onder hoge druk samen te persen. Dit procédé laat toe om de melaminelaag eerst te kleuren en om een reliëfstructuur aan te brengen. De melamine laag wordt dan onder hoge druk op de meubelplaat bevestigd. Melamine is zeer stootvast, kleurvast, onderhoudsvriendelijk, en door de stevige pvc stootband zijn ook de zijkanten van de kasten zeer kindvriendelijk. Wij bieden melamine aan met gladde toplaag, met geparelde toplaag, en met houtimitatie. Voorbeelden hiervan zijn te bezichtigen in onze toonzaal. Deuren van melamine zijn altijd vlak, er zijn geen infrezingen mogelijk.

Melamineplaten hebben over het algemeen geen speciaal onderhoud nodig. De oppervlakken zijn gemakkelijk te reinigen. Dat geldt ook voor de oppervlakken met een structuur.  Reinig met warm water, een propere poetsdoek, microvezeldoek of een zachte spons.  Als u de platen nat reinigt, moet u ze daarna met absorberend keukenpapier of een microvezeldoek droogwrijven, dit is noodzakelijk om opzwelling te voorkomen. Om vlekken of strepen bij het reinigen te vermijden is het raadzaam nog eens met een doek met warm water over het oppervlak te gaan en daarna droog te wrijven met keukenpapier of een microvezeldoek. Als het oppervlak een structuur heeft dan moet U poetsen in de richting van de structuur.

Gebruik in de handel courant verkrijgbare schoonmaakproducten, groene of huishoudzeep, zonder schurende en bijtende bestanddelen voor het verwijderen van vlekken. Veeg de plaat vervolgens af met proper water en verwijder het resterende reinigingsmiddel helemaal om strepen te voorkomen. Wrijf het oppervlak daarna droog met schone poetsdoeken of keukenpapier. Vetresten moeten zo snel mogelijk, ten laatste binnen de 24 uur, verwijderd worden, omdat een te lange inwerking ook tot een beschadiging van het oppervlak kan leiden.

Opgepast Nooit water laten staan op het keukenoppervlak. Uw keuken na het poetsen steeds droogvegen.  Gebruik geen polijstmiddelen, wasmiddelen, meubelreinigers, bleekmiddelen. Gebruik ook geen reinigingsmiddelen met sterke zuren en sterke base (zouten).  Gebruik geen stoomreinigers. Nooit schuurmiddelen, schuurpoeders en/of schuursponsjes en staalwol gebruiken. De reden hiervoor is dat deze middelen, net als te ruwe doeken of schuursponzen, blijvende glanssporen of glansplekken veroorzaken als u te hard wrijft of schuurt, wat betekent dat oppervlak onherroepelijk is beschadigd.