fbpx
Spoelbak in inox

Spoelbak in inox

De meeste vlekken kunnen worden opgelost in water. In geval van vet en ollievlekken voeg je aan het water wat wasmiddel toe. Gebruik nooit reinigingsmiddelen op basis van zoutzuur of chloor. Vervuild roestvrij staal kan je te lijf gaan met borstels, vodden, vliesdoekjes, schuurmatjes en water- en stoomstralen. Werk hiervoor altijd mee in de borstelrichting van het materiaal. Staaldraadborstels of staalwol zijn taboe: hun achterblijvende sleetstoffen veroorzaken roest. Ook zeer agressieve scheikundige stoffen zoals cementsluierverwijderaar, borstelreinigers, verfafbijtmiddelen, ontstopper, zilverreiniger en ontwikkel- en fixeerbaden kunnen roestvrij staal ernstig aantasten. Wanneer een inox spoelbak toch met één van deze stoffen in contact is gekomen, spoel dan met overvloedig veel zuiver water en wrijf goed droog.

Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met een specifieke roestvrijstaalreiniger. Sommige spoelmiddelen kunnen op inox blauwpaarse of regenboogachtige verkleuringen achterlaten. Die zijn volkomen onschadelijk maar ze ogen niet mooi. Dergelijke vlekken verwijder je met een warme, 10%-citroenzuuroplossing of een roestvrijstaalreiniger. Breng het product aan met een vochtige doek, laat inwerken en spoel na met zuiver water. Je wil vermijden dat water na opdrogen doffe kalkranden achterlaat? Wrijf je inox spoeltafel na ieder gebruik goed droog met een textielvod of een papieren keukenrol.

U kan bij ons ook terecht voor de onderhoudsproducten van Blanco. Deze zijn geschikt voor het onderhoud en de reiniging van uw spoelbak

Kan een roestvrij stalen spoeltafel roesten?

Neen indien de spoeltafel gebruikt wordt voor normale huishoudelijke taken. Hou hiervoor rekening met volgende tips:

  • Verwijder regelmatig vuil en kalk
  • Gebruik geen reinigingsproducten die chloor bevatten
  • Wanneer u staalwol gebruikt om te poetsen, zorg er dan voor dat het uit roestvrij staal bestaat
  • Vermijd langdurig contact met vloeistoffen met een hoog zoutgehalte
  • Vermijd langdurig en direct contact met roestende bestanddelen (zoals bijvoorbeeld roestende gietijzeren pannen)

Opgelet: Kleine roestpartikels die afkomstig zijn uit de waterleiding kunnen kleine roestvlekken veroorzaken. Dit is vaak het geval bij nieuwe gebouwen of bij reparaties aan een oude waterleiding, waarbij roestpartikels in de waterleiding terecht komen.

Waarom komen de eerste krassen na de eerste weken van gebruik?

Ons roestvrij staal wordt geproduceerd met grote zorg en aandacht voor de laatste productietechnieken. Het roestvrij staal dat wij gebruiken is onderworpen aan strenge controles om zo een consistente en hoge kwaliteit van onze spoeltafels te verzekeren. De verschijning van lichte krassen is echter normaal. Aan de hand van onze producten BLANCO POLISH en de Spontex spons , kunt u uw spoeltafel ongeveer 2 tot 4 weken zacht, glanzend en krasvrij houden.