fbpx
Spoelbak in Silgranit

Spoelbak in Silgranit

SILGRANIT® PuraDur® bestaat uit 80% fijn gemalen graniet. Dit wordt verbonden met een acrylmatrix, keramiek en kleurpigmenten

Belangrijkste kenmerken

  • SILGRANIT® PuraDur® is hittebestendig tot 280°C.
  • SILGRANIT® PuraDur® is steenhard en resistent tegen krassen. Normale impact van pannen en kookpotten of glazen die vallen, zullen geen breuk of barst veroorzaken.
  • Ja, SILGRANIT® PuraDur® is perfect veilig voor het gebruik van voedingsmiddelen en is hygiënisch. Spoeltafels in SILGRANIT® PuraDur® zijn door hun gepatenteerde hygiëne-beschermingsformule namelijk vuilafstotend en eenvoudig te onderhouden. Deze ingebouwde antibacteriële bescherming vermindert de groei van bacteriën gemiddeld met 98%.
  • SILGRANIT® kan niet verkleuren. Het materiaal is doorbakken SILGRANIT® en de kleur ligt dus niet als toplaag op de spoeltafel. Normaal huishoudelijk gebruik zorgt dus niet voor kleurveranderingen. Ook direct zonlicht heeft geen invloed op de kleur.

SILGRANIT® PuraDur® is erg eenvoudig in onderhoud. Vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een spons en een beetje water. Voor meer hardnekkige vlekken raden we het gebruik van een standaard commercieel reinigingsproduct of BLANCO ACTIV aan.

Omdat het oppervlak van SILGRANIT® PuraDur® zeer hard en slagvast is, kunnen metalen objecten zoals kookpotten metaalsporen achterlaten wanneer ze tegen het oppervlak schuren. Met de ruwe kant van de spons en wat water kunt u deze vlekken eenvoudig verwijderen. Voor de hardnekkigere vlekken mag u een commercieel schuurmiddel of poeder gebruiken.

Wanneer er toch verkleuring optreedt, komt dit doordat kalkresten op de spoeltafel verkleuren door bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn. Dit wekt de indruk dat de spoeltafel zelf verkleurd is.Deze kalkvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen met een commercieel poetsmiddel, azijn of onze BLANCO ACTIV in combinatie met water van ongeveer 60°C. U kunt dit enkele uren laten weken en de spoeltafel zal daarna gemakkelijk schoon te vegen zijn.