fbpx
Vaatwas

Vaatwas

Een vaatwas is voorzien van een filter. Deze reinigt u best na elk gebruik. U kan deze afspoelen onder stromend water. Wanneer u dit niet doen, kan de filter verstopt raken en dit verhindert de goede werking van het toestel.

Het dichtingsrubber van de deur en de reservoirs voor de was- en spoelproducten maakt u regelmatig schoon met een vochtige doek.

Ook de sproeiarmen dienen gereinigd te worden om de 4à 6 maanden. Wanneer de sproeigaatjes verstopt raken, zal uw vaat niet proper zijn. U kan de gaatjes vrij maken met een puntig voorwerp zoals een breinaald of tandenstoker. Van sommige modellen kan u de sproeiarm losmaken en grondig afspoelen onder stromend water.

Het zoutreservoir dient regelmatig bijgevuld te worden. Uw vaatwasser geeft dit zelf aan. Gebruik hiervoor alleen specifiek regenereerzout. Andere producten kunnen de vaatwasmachine beschadigen. Bij een nieuwe vaatwasmachine giet u de eerste keer eerst een liter water in het zoutreservoir. De volgende keren is dat niet meer nodig. Verwijder het zout dat rond de opening van het reservoir is gemorst. Opgelet na het bijvullen kunnen er water en zout uit het zoutreservoir stromen. Dit mengsel kan de binnenkuip van de vaatwasmachine doen roesten. U kan dit voorkomen door een programma te starten van zodra het reservoir is bijgevuld.

Indien uw water veel ijzer en kalk bevat kan u regelmatig een ontkalkingsproduct gebruiken. De waterhardheid van uw gemeente kan u opvragen bij de Watermaatschappij of via hun website http:// www.vmw.be. Een groot gedeelte van de servicegevallen wordt opgelost door het toestel simpelweg te “resetten”. Hoe u dat doet, vindt u terug in de handleiding die bij ieder toestel wordt meegeleverd.

Opgepast: De vaatwasser moet u volledig dicht laten en pas openen wanneer de vaat volledig droog en afgekoeld is. Na het einde van het programma de deur dus zeker niet meteen openen, laat de temperatuur nog even zakken! Wanneer de vaatwasserdeur onmiddellijk na het einde van het programma geopend wordt, kunnen kunstofdeuren en keukendeurtjes waarvan de acryllaag of laklaag enigzins beschadigd is onder invloed van de hete dampen gaan zwellen. Dus enkel bij het in- en uitladen van de vaatwasser deze volledig openzetten.