fbpx
Een zwart interieur: 5 redenen om ervoor te kiezen

Een zwart interieur: 5 redenen om ervoor te kiezen

Een zwarte keuken, slaapkamer of badkamer… We zien het meer en meer, maar het blijft een gedurfde keuze. Het is rustgevend, maar toch krachtig. Sfeervol, maar toch mysterieus. Ontdek 5 redenen waarom jij moet kiezen voor een zwart interieur! 

1. Zwart is rustgevend

Zwart is een rustgevende kleur, of beter gezegd nuance (want zwart is geen kleur). Een zwart interieur zorgt voor een ontspannend gevoel en een prikkelvrije omgeving. Ideaal voor een woon- of slaapkamer dus. Hou het in je slaapkamer wel bij een beperkte dosis zwart, want volgens Feng Shui moet je zorgen voor voldoende lichte tegenhangers.

zwart interieur

2. Zwart is stijlvol

Het valt niet te ontkennen dat je interieur met een spatje zwart meteen stijlvol en chic oogt. Zeker een combinatie van zwart met wit straalt klasse uit. De combinatie is tijdloos, en gaat dus zonder twijfel nog jarenlang mee.

zwart interieur3. Zwart is gebruiksvriendelijk

Met kleine kinderen of huisdieren denk je best twee keer na alvorens je een kleurenpallet kiest voor je interieur. Hoewel de meeste mensen bang zijn voor zwart, met name op de vloer of in de keuken, is zwart heel gebruiksvriendelijk. In een zwart interieur zie je vuil of vlekken juist minder goed. En vette vingerafdrukken? Die verstop je dan weer mooi door te kiezen voor een matte afwerking.

zwart interieur

4. Zwart past bij alle kleuren

Is alles zwart, dan wordt je interieur al snel somber of saai. Maar door zwart te combineren met verschillende kleuren, materialen en texturen, breng je er eenvoudig wat leven in. De combinatie zwart/wit zorgt voor een mooi contrast. En ook bijna alle andere kleuren komen helemaal tot hun recht naast zwart. Er valt heel veel te doen met kleurrijke accessoires, zoals tapijten, kussens of lampen. Maar ook bloemen en planten komen mooier uit op een donkere achtergrond.

zwart interieur

5. Zwart valt op

Zwart heeft iets dramatisch. Een wow-effect, maar net niet té. Aangezien zwart weinig licht reflecteert, valt je oog meteen op een zwart oppervlak in je huis. Het zorgt voor dat tikkeltje extra drama dat je in je interieur wil hebben.

zwart interieur

Kies jij voor een zwart interieur?

Durf jij het aan om te kiezen voor een zwart interieur? Maar weet je niet goed waar of hoe te beginnen? Reken dan op onze binnenhuisarchitecten. Wij geven je graag advies op maat van jouw ruimte! Neem gerust contact op.